Raad van Wijsheid & Inspiratie

An van Bolhuis_def

An van Bolhuis

An heb ik in 2009 leren kennen als trainer bij de 3-jarige Karuna Training. Sinds enkele jaren is zij ook mijn meditatie instructeur. Zij is voor mij een compassievolle coach rond persoonlijke kwesties en een wijze gids in mijn studie- en beoefening binnen Shambhala. Daarnaast geniet ik ervan dat we steeds meer gaan samenwerken, zeker nu ik bestuurslid en co-trainer bij Karuna Nederland ben geworden. Zij inspireert mij met haar down-to-earth mentaliteit, dit in combinatie met veel geduld, vertrouwen en compassie.

Dr. An van Bolhuis behaalde haar doctorsgraad in de sociale wetenschappen. Zij was als onderwijskundige, ontwikkelaar, trainer en consultant werkzaam bij het APS, een nationaal instituut voor onderwijsvernieuwing. Ze nam deel aan de eerste Karuna Training in Europa, 1998-2001 in Duitsland. Zij is mede-oprichter van Karuna Nederland, 25 juli 2001, en was tot 2011 organisator van Karuna Nederland.

Han de Wit

Han de Wit

Han heb ik in 2005 leren kennen. Hij was de leraar bij mijn eerste Shambhala weekend; ‘Niveau 1 – De kunst van het mens zijn’. Hij liet mij kennismaken met het begrip ‘Fundamentele Goedheid’. En – nog belangrijker – hij was in staat om dat ‘concept’ bij mezelf te laten ervaren. Zijn diepgaande kennis van het boeddhisme en de contemplatieve psychologie, zijn humor en zijn bescheidenheid als persoon inspireren mij enorm. Ook ben ik fan van zijn boeken, o.a. De lotus en de roos, Verborgen bloei, Het open veld van de ervaring en recentelijk Wijsheid in emotie.

Acharaya dr. Han F. de Wit is als psycholoog en dharmaleraar nauw betrokken bij de dialoog tussen boeddhisme, christendom en psychologie. Hij is de belangrijkste leraar binnen de boeddhistische traditie van Shambhala, waarvan Sakyong Mipham de wereldleider is. Han de Wit richtte in 1977 het eerste Shambhala centrum van Europa op. Als wetenschapper verwierf Han de Wit internationale bekendheid met zijn onderzoek naar de psychologische inzichten die in spirituele tradities te vinden zijn.

Ivo Callens

Ivo callens

Ivo leerde mij in 2005 kennismaken met Thema Gecentreerde Interactie tijdens de training ‘Persoonsgericht trainen’. Ik was direct geraakt door de diepgang die ontstaat als je rondom levende thema’s, en in het nu, aan het werk gaat met elkaar. Daarna was hij geregeld facilitator bij opleiding bijeenkomsten van Van Harte en Lingsma. In 2012 heb ik bij hem de licentie gehaald om met de Dynamic Balanced Leadership Scorecard (DBLS) te werken. Ivo heeft mij geleerd om als begeleider in het nu te werken, en vanuit vertrouwen te laten ontvouwen wat er toe doet op dat moment. Hij is voor mij een voorbeeld van menselijkheid, enthousiasme, deskundigheid en professionaliteit.

Ivo callens is founder of The Centre for Generative Leadership (CGL) which facilitates proceses of profound change in people, organisations and society. The CGL offers TCI-training programmes. The CGL is a knowledge centre on Theme-centered Interaction and transformative leadership in our turbulent world: Generative Leadership, fostering diversity, inclusiveness and wholeness.

Michael Carroll

Michael Carroll

Michael leerde ik in 2013 kennen op het congres van de Vereniging voor Mindfulness met als thema ‘Mindful Leiderschap’. Hij was die dag keynote spreker en ik vond zijn betoog geweldig. Hij belichaamt zijn eigen verhaal en hij weet de toepasbaarheid van mindfulness op het werk en in leiderschap goed uit te leggen. Ik ben fan van zijn boeken Mindful aan het werk en Mindful leiderschap. Toen ik hem vertelde dat juist deze thema’s ook in mijn werk terugkomen, bood hij zich aan als sparringpartner. Dank Michael!

Michael Carroll is the COO of Global Coaching Alliance and author of Awake at Work (2004), The Mindful Leader (2007) and Fearless at Work (2012). Over his 30 year business career he has held several executive positions, e.g. at The Walt Disney Company.  Michael has been practicing meditation since 1976 and is an authorized teacher in Kagyu-Nyingma lineage of Tibetan Buddhism. He has lectured on the topic of bringing mindfulness-awareness into the workplace at Wharton Business School, Virgina Tech, Columbia University, Drexel  University, University of Sydney, Toronto University, Kripalu, Zen Mountain Monastery, Omega Institute (assisting Pema Chodron) and many other institutions throughout the US, Canada, Europe and Australia.

Background pattern
Colors
Layout style