Over Paul

OverPaul_4

Enkele speciale momenten uit mijn levensreis, gelinkt aan wat ik belangrijk vind in (mijn) persoonlijke ontwikkeling. Tevens geeft het je een beeld van mijn waarden.

“Mens Zijn tussen de Mensen”.

MOED – de openheid en de bereidheid om contact te maken met alle ervaringen die zich binnen én buiten jezelf voordoen. Dus ook met dat wat we liever niet ervaren, wegstoppen of ontkennen.

In november 2013 besloot ik te starten als zelfstandig ondernemer. Ik ervoer vrijheid, ruimte en blijdschap; heerlijk mijn eigen dingen doen! Ook was ik vaak bang over de onzekerheid, of bedroefd omdat ik weer mijn patronen van niet zorgen voor mezelf tegen kwam. Ik ben blij dat ik inmiddels de moed ontwikkeld heb om alles te ervaren wat er zich aan me voordoet. Het geeft me vertrouwen en inzicht om juist mét mijn angst te verkeren i.p.v. ervoor weg te lopen.

VERTROUWEN  – in de onvoorwaardelijke goedheid als de essentie van elk mens. Het vertrouwen in deze positieve kern van ons mens-zijn ontsluit ieders potentieel.  Het brengt ons gezamenlijk dichter bij elkaar, het verbindt. Steeds opnieuw ervaar ik dat een wezenlijke ontmoeting er een is waarin we  ons mens-zijn tonen aan elkaar.

In veel bedrijven en teams ervaar ik een onderstroom van onveiligheid, waardoor er geen vertrouwen is om je menselijkheid te tonen. In 2012 mocht ik een directieteam begeleiden. ‘Ik breng niet nog meer inhoud (theorie of een model), maar ik wil wel mijn mens-zijn inzetten”, zei ik tijdens het intake gesprek. Het werden twee effectieve dagen omdat we het onderlinge vertrouwen in het team wisten te herstellen!

In de samenwerking en interactie met elkaar vraagt het tonen van je mens-zijn  om moed; bijvoorbeeld om je imperfectie te erkennen, om je angst of kwetsbaarheid te tonen, jouw besluit om raakbaar te willen zijn of om je projecties op de ander te erkennen. En het vraagt om vertrouwen in elkaar … dat de andere teamleden je er niet op ‘afrekenen’.

LIEFDE – de verbinding met en de zorg voor jezelf & de ander, met waardering voor de verschillen

In 2002 belde een goede vriendin in een moeilijke periode mij op met de vraag: “Wil je voor de rest van mijn leven mijn broer zijn?” De moed & liefde die zij toonde door op deze manier voor zichzelf te zorgen, en de onvoorwaardelijkheid naar mij toe kan me nog steeds raken.

VRIENDSCHAP  – is als voedsel voor je ziel, je hebt anderen nodig om jezelf te leren kennen

De lach en de traan van het leven samen delen, rondom de keukentafel met een lekkere maaltijd en een goed glas wijn. En dan samen mooie onvergetelijke momenten creëren, heerlijk! En er onvoorwaardelijk zijn voor elkaar, juist ook in moeilijke momenten.

Background pattern
Colors
Layout style